
COMUNITAT DE LES TECNOLOGIES DE LA PRODUCCIÓ ALIMENTÀRIA – COTPA
La comunitat de Tecnologies de la Producció Alimentària -COTPA- és una comunitat RIS3CAT liderada per la Universitat de Lleida en col·laboració amb Centres Tecnològica catalans, empreses del sector AGRO, i el Clúster FEMAC, per desenvolupar estratègies intel·ligents i innovadores en els sector agrícola i ramader a Catalunya, que permetin una transformació del sector productiu i una especialització que el faci competitiu en l’entorn europeu.
La RIS3CAT és l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya aprovada pel Govern el 4 de febrer de 2014.
La RIS3CAT s’emmarca en l’estratègia Catalunya 2020 (ECAT 2020), com a full de ruta del Govern per reactivar l’economia i reorientar el sector productiu cap a un model econòmic més intel·ligent, més sostenible i més integrador.
S’estructura en quatre eixos d’actuació que es deriven dels quatre objectius estratègics i que permeten combinar la focalització amb la transversalitat:

Les Comunitats RIS3CAT són agrupacions voluntàries d’empreses i agents del sistema d’R+D i Innovació que impulsen plans d’R+D i Innovació de transformació econòmica en els àmbits sectorials líders.
La Universitat de Lleida en col·laboració amb diverses Universitats Catalanes, empreses del sector AGRO, i el Clúster FEMAC, lideren una iniciativa d’una Comunitat de Tecnologies de la Producció Alimentària – COTPA
Visió & Missió
tecnologies de la producció agroalimentària a Catalunya per aconseguir un millor rendiment i sostenibilitat dels processos productius en un context d’activitat compatible amb un desenvolupament rural equilibrat.
Projectes de la Comunitat COTPA

