0034973224921 femac@femac.org

LISA

Low Input Sustainable Agriculture

    

“Aplicar als cultius les quantitats òptimes de recursos com aigua, adobs, i fitosanitaris és un repte necessari per assegurar la sostenibilitat econòmica i mediambiental de l’agricultura”.

Fitosanitaris

LISA gestionará , amb els equips d’investigació de la UDL, i el  IRTA, al capdavant, noves tècniques i mètodes alternatius  per minimitzar l’ús de fitosanitaris, mitjançant, entre altres , la gestió  en males herbes.

Fertilitzants

Un factor clau per l’èxit dels conreus és la fertilitat del sòl. LISA implementará les últimes tenologies en teledetecció , captació de dades i de processament en sistemes GIS, per a potenciar nous sistemes varibles d’aplicació d’àdobs.

L'AIGUA

L’aigua és un bé escàs i cal preservar-ne tant la quantitat com la qualitat. LISA Proposa posar en marxa projectes pilot, innovacions i aplicar noves tecnologies, que permetin un ús més eficient del reg.

ELS CULTIUS

CULTIU DE LA VINYA

Coneixent les sones diferènciades podrem realitzar una  planificació de la verema més precisa, per poder obtindre un raïm diferenciat per qualitats que proporcionaran un valor afegit en el global de la collita.

CULTIUS DE FRUITS SECS

El Projecte LISA, utilitzarà les últimes tecnologies , i un seguit de sensors i dispositius que permetran adquirir i georeferenciar una gran quantitat d’informació sobre el cultiu de l’avellana i el seu medi físic. L’anàlisi i la interpretació de les dades adquirides seran de gran importància per tal de millorar desprès l’eficiència productiva i la gestió de l’explotació fructícola.

LISA es uns dels projectes que formen part de la Comunitat de les tecnologíes de la producció agroalimentària -COTPA.
Amb el suport de: